Alles over mijn vak

20-5-2015

Eén overzichtelijke website waarop leraren en schoolleiders eenvoudig allerlei actuele, relevante en interessante inhoudelijke informatie over een bepaald vak of leergebied vinden, dat is de gedachte achter de vakportalen die SLO momenteel ontwikkelt.

In totaal zijn er negen vakportalen ontwikkeld, elk voor een cluster van vakken. We onderscheiden: Nederlands, moderne vreemde talen, natuur & techniek, mens & maatschappij, rekenen/wiskunde, kunst & cultuur, bewegingsonderwijs & sport, beroepsgerichte vakken en klassieke talen.

Qua opzet zijn de vakportalen gelijk. Op de homepage vindt u buttons die linken naar onder andere vakspecifieke thema's, nieuws en agenda, publicaties van SLO, een kennisbank met materialen van zowel SLO als van andere onderwijsorganisaties, een overzicht van onze experts die op het betrefffende vakgebied aanspreekbaar zijn en relevante sites van derden.
Hoewel de ingang van het portaal een vakgebied of leergebied is, bevat elk vakportaal uiteraard ook sectorspecifieke informatie. Deze informatie kunt u straks zelf eenvoudig vinden door een zoekresultaat te filteren. Naast sector kunt u ook selecteren op bijvoorbeeld vakgebied, leerplankundig thema en vakspecifiek thema.