Sector
  • Havo bovenbouw
  • Vwo bovenbouw
Vakgebied
  • Scheikunde
Leerplankundig thema
  • Schoolexamen
  • Handreiking

Voorbeeldlesmateriaal

16-7-2015

In de loop van de jaren zijn totaal een vijftigtal lesmodulen gemaakt voor klas 3 t/m 6 havo en vwo. Een overzichtsschema is te vinden via http://nieuwescheikunde.nl/Publicaties. Vanuit deze inventarisatie kunt u de gewenste modules downloaden van sites als http://www.nieuwescheikunde.nl, http://www.scheikundeinbedrijf.nl en https://ocw.tudelft.nl/courses/de-delftse-leerlijn-voor-scheikunde/. Misschien moet u wel even de moeite nemen een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

In onderwijsvaktijdschriften is de laatste jaren veel aandacht besteed aan vernieuwende projecten voor scheikundeonderwijs. Er zijn tal van 'good practices' te vinden. Om deze reden geven we bij bronnen een projectenoverzicht in deze handreiking. Er is zeker niet gestreefd naar een volledig overzicht. Omdat URL's in de loop van de tijd kunnen wijzigen kan het voorkomen dat onderstaande verwijzingen niet meer actief zijn. Meestal is de nieuwe URL dan via een zoekmachine te vinden.

In de NVOX verschijnen regelmatig artikelen over het werken met modules. Van de eerste serie artikelen is een brochure voor de NVON- reeks (nummer 66) gemaakt met als titel: Contexten in nieuwe Scheikunde (Aalsvoort e.a. 2009).

​De brochure 'Meer over contexten in Nieuwe  Scheikunde'  is tijdens de Woudschotenconferentie 2012 beschikbaar gekomen en daarin staan de laatste/nieuwste nvox-artikelen gebundeld.