Sector
  • Vmbo bovenbouw bb
  • Vmbo bovenbouw kb
  • Vmbo bovenbouw gl
Vakgebied
  • Economie
Leerplankundig thema
  • Schoolexamen
  • Examenprogramma
  • Handreiking
  • Kwaliteitsborging schoolexamens
  • PTA

Gastheerschapspecialisatie

29-3-2017

In een meer complexe praktijkomgeving service en advies verlenen aan diverse typen gasten, omgaan met gedifferentieerde vragen en de bijbehorende serveertechnieken uitvoeren:

  • Viergangen opdekken
  • Juiste keuze maken van bestek, buffet opstelling
  • Eiland van koffie en broodjes serveren
  • Free flow systeem toepassen
  • Keuzemenu, koud voorgerecht, warm voorgerecht, soep serveren
  • Hoofdgerecht, vis of vlees, couvert aanpassen en serveren
  • Vanaf een schaal vlees en vis op bord uitserveren
  • Uitserveren in een buffetopstelling
  • Basaal verschil tussen rode-, rosé- en witte wijn weten
  • Aperitief en digestief serveren
  • Gewone koffie, espresso, cappuccino serveren
  • Koffieapparaat gebruiken en onderhouden

Verder kunnen de volgende websites nog de nodige handreikingen bieden voor het keuzevak gastheerspecialisatie voor de invulling van 80-120 uur. De combinatie van gastheerschapspecialisatie en keukenspecialisatie is aan te bevelen. Beide keuzevakken zijn complementair aan elkaar. De VSHO organiseert jaarlijks wedstrijden voor VMBO leerlingen HBR die strijden om de landelijke titel horeca vakman/vrouw. Daarnaast vinden ook koppelwedstrijden plaats waarin VMBO leerlingen met MBO leerlingen samen strijden om de landelijke titel.

 

Logo-Serveerkunde.PNG

Logo Passie voor Horeca.PNG
Logo Horeca Nederland.pngLogo Svh.png
Logo HSN.PNGLogo VSHO.png