Sector
  • Vmbo bovenbouw bb
  • Vmbo bovenbouw kb
  • Vmbo bovenbouw gl
Vakgebied
  • Economie
Leerplankundig thema
  • Schoolexamen
  • Examenprogramma
  • Handreiking
  • Kwaliteitsborging schoolexamens
  • PTA

Keukenspecialisatie

12-7-2017

een bijdrage leveren aan het beheren van horecaproducten en gerechten bereiden en doorgeven in een meer complexe situatie, zoals minimaal een vier gangenmenu

  • Gerechten niet enkelvoudig maar samengesteld bereiden
  • Balanceren en bakken van aardappelen
  • Gebonden soep bereiden
  • Zelf bouillon maken
  • Gekookt en gebakken aardappelen bereiden
  • In plaats van sla/tomaat salade een sla/kip/kerriesausdressing salade bereiden
  • In plaats van een kant en klare saus, zelf saus een saus bereiden

Verder kunnen de volgende websites nog de nodige handreikingen bieden voor het keuzevak keukenspecialisatie voor de invulling van 80- 120 uur. Verder is de combinatie van keukenspecialisatie en gastheerschapspecialisatie aan te bevelen. Beide keuzevakken zijn complementair aan elkaar. De VSHO organiseert jaarlijks wedstrijden voor
VMBO leerlingen HBR die strijden om de landelijke titel horeca vakman/vrouw. Daarnaast vinden ook koppelwedstrijden plaats waarin VMBO leerlingen met MBO leerlingen samen strijden om de landelijke titel.

 

 

passie horeca.jpg

Vakwedstrijd

vsho.jpg 

khn.jpg 

svh.jpg 

 

allerhande.jpg 

startpagina.jpg